Even voorstellen: 

Onze MERRIES:

Merrie Gardner's Annie Belue (roepnaam Annabel) heeft de 'originele' ezel kleur, bruingrijs/grey dun  met een duidelijk Andreas kruis, en is geboren op  juli 2005 in Amerika. Annabel is afkomstig van Gardner's  (USA) en is vervolgens via Engeland in 2007 naar Nederland geïmporteerd. Samen met haar vriendin Dandi is ze in maart 2015 bij ons komen wonen en onze oudste merrie van de kudde. Ze is heel lief, komt altijd direct gezellig en gemoedelijk bij je staan voor een aai of een  knuffel en straalt veel rust uit. Ze vindt eigenlijk alles goed, maar laat zich als oudste van de kudde niet de kaas van het brood eten.  Vooral in haar hengstige periode kan ze nog weleens geïrriteerd zijn naar de andere ezels, omdat ze dan vooral geen aandacht wil delen.  Op haar leeftijd heeft Annabel nog een snelle sprint als ze de kolder in de kop krijgt en kan ze de jongere garde nog prima bijhouden.  Ze  heeft in haar leven al meerdere veulens gekregen en is echt een geboren relaxt moedertje. Na veulen James in 2018 heeft ze bij ons in 2021 haar laatste veulen gekregen wat dit keer een meisje was, Sweet Maddy, waar we ontzettend blij mee zijn. Maddy is Annabels 7e veulen in totaal, maar wel haar eerste bonte! 

(VERKOCHT: eind juni 2022 is Annabel samen met haar vriendin Dandi verhuisd naar de Cuddlewellranch in Hedikhuizen).

 

Low-Down's Dandelion (roepnaam Dandi) is een wit-bonte merrie en geboren op 22 juni 2008 in Texas. Ruim een half jaar na haar geboorte is ze naar Nederland gekomen. Ze is onze één na oudste merrie en heeft tot dusver alleen maar mooie veulens gekregen, voornamelijk bont gekleurde. Sinds haar verblijf bij ons is ze in de zomer van 2016 de trotse moeder geworden van haar (derde) veulen Rocco en in april 2018 beviel ze van merrie veulen Amy. Dandi is met haar wit-bonte uiterlijk een opvallende verschijning in de wei tussen de andere ezeltjes en samen met Rocco,  Amy en sinds kort ook Maddy, vormt ze een bijna identiek kwartet .

Dandi is een hele beschermende maar ook relaxte moeder, dikke vriendinnen met Annabel en dol op eten. Opvallend is dat Dandi zich tijdens het afgelopen veulen seizoen als een goeie waakster over het veulen van haar beste vriendin Annabel ontpopte, die haar eigen veulen weleens uit het oog verloor in de steeds groter wordende kudde. In augustus 2021 is bij ons Dandi's laatste veulentje geboren, een ware look-alike van zijn moeder, een wit-bont hengstje met mooie lange stelten en opvallend blauwe ogen, die we Scottie Pippen hebben genoemd. 

(VERKOCHT: eind juni 2022 is Dandi samen met haar beste vriendin Annabel verhuisd naar de Cuddlewellranch in Hedikhuizen).

 

Hero's Maureen (roepnaam Maureen) is een donkerbruin grijs gekleurde jonge merrie van 21 juli 2015. Zij is afkomstig van mini ezel stal Hero's met als vader Gardner's Sir Henry en moeder Gardner's Kelsea B. (Faya). Maureen heeft een mooie, fiere houding en een ranke, gespierde  bouw. Ze is een ondeugende dondersteen en erg nieuwsgierig en leergierig. Ze duwt tegen je aan als ze je aandacht wil en is een echte durfal. Als er iets nieuws te leren valt, of er iets ongewoons gebeurt, is ze haantje de voorste en bovendien wil ze graag voor je 'werken'. Bij de jongere garde was zij al vrij snel en duidelijk de leider, maar dat geldt nu eigenlijk voor de hele kudde. Op 3-jarige leeftijd heeft ze al bij haar eerste keuring de A-merk premie gekregen en een jaar later weer.  Sinds augustus 2021 is ze preferent voor het leven en werd ze tijdens de keuring ook nog een dag kampioen! Maureen toont nagenoeg alle kenmerken van de perfecte mini ezel; begrijpelijk dat we heel blij met en trots op haar zijn! Op 14 mei 2020 is haar eerste (merrie)veulen bij ons geboren, genaamd Mae Josephine. Maureen moest even wennen aan het moederschap en de daarbij behorende 'verantwoordelijkheid', maar al gauw heeft zij zich ontpopt tot een goede en zorgzame moeder. Eind april 2022 hebben we wederom een mooi merrie veulen van haar mogen verwelkomen, de donkere Rosa Mila .

 

Pieterhoeve's Happinez Amy (roepnaam Amy) is een wit-bonte merrie die op 23 april 2018 bij ons geboren is en afkomstig uit de combinatie van Dandi en Piccolo's Red Rocket. Ze is zowel een halfzus van Rocco (zelfde moeder) als van James (zelfde vader). De vlekken op haar kop zijn bijna gelijk aan die van haar moeder en opmerkelijk is, is dat haar rechter oog rode wimpers heeft en de linker juist witte. Amy is een grappig, eigengereid  en nieuwsgierig ezeltje en haar naam Happinez is ontstaan uit het feit dat ze heerlijk dartel is en vrolijk door het leven gaat, soms op het onhandige af.  Ze trekt zich niet snel iets aan van haar kuddegenootjes en kan zich ook prima zelf amuseren. Met de komst van de 1 jaar jongere Babs heeft ze een vriendin voor het leven gevonden, want vanaf het eerste moment zijn die twee onafscheidelijk. Op 3-jarige leeftijd heeft ze zich ontwikkeld tot een mooie jong volwassen merrie en is ze voor het eerst naar een merrie keuring geweest, waar ze een A-premie kreeg. In het voorjaar van 2021 is ze voor het eerst op dek avontuur geweest en op 5 mei 2022 is ze de trotse moeder geworden van Liberty Lizzy, een prachtig merrietje dat sprekend op haar lijkt. 

 

Babs van 't Nief Geel (roepnaam Babs) is op 27 juni 2019 in België geboren en een dochter van Gardner's Sabrena Kaye en vader Umberto van de Falcoofarm.  Als grote verrassing is zij in mei 2020 bij onze mooie kudde gekomen, waar zij zich al heel snel aanpaste en direct dikke vriendinnen is geworden met Amy.  Ze kan nog weleens flink van zich laten horen, want ze heeft een krachtige balk. Babs is een 'mooie rooie' met een lief en zachtaardig karakter; ze vindt het fijn om aangehaald te worden voor een knuffel of een borstelsessie, maar wacht wel op haar beurt. Ze is wat hoger qua schofthoogte, en staat mooi recht op haar benen en heeft een fiere houding.  Met de andere puber ezels in de wei draaft ze wat af tijdens de dagelijkse dolle kwartiertjes en toen haar vriendin Amy uit logeren was en later moeder werd, heeft ze ook een maatje in de jonge Josie en  ruin James erbij gevonden. We zien dat Babs met haar 3 jaar nu uitgegroeid is tot een prachtige volwassen merrie met een statige houding.

 

Pieterhoeve's Mae Josephine (roepnaam Josie) is geboren op 14 mei 2020 en het eerste veulen van Hero's Maureen; haar vader is LN Foxworthy. Josie is een prachtige en statige  jongedame met mooie verhoudingen, net als haar moeder.  Ze heeft een pittige start gehad bij de geboorte toen haar kersverse moeder eerst niet goed wist wat ze met haar aan moest.  Josie is een dapper ezeltje dat al gauw haar plekje in de groep heeft weten te bemachtigen. Zeker na het vertrek van haar half broertje en speelkameraadje Cooper, heeft ze haar 'vrouwtje' moeten leren staan, omdat bijna ieder kudde-lid zich wel met haar opvoeding bemoeide. We hebben nog niet eerder een veulen gehad dat met name het eerste jaar zó aanhankelijk was en bij mensen wilde zijn; met de komst van nieuwe veulens in de kudde heeft ze haar plekje als jongste afgestaan.  We zijn enorm benieuwd hoe zij zich verder zal gaan ontwikkelen tot volwassen merrie. 

 

Pieterhoeve's Sweet Maddy is een bont merrietje dat op 15 augustus 2021 bij ons geboren is. Zij is ons eerste merrieveulentje van Annabel, waar we ontzettend blij mee zijn, mede gezien haar mooie bloedlijn. Maar anderzijds ook omdat dit Annabels allereerste bonte veulen is, waar Maddy's  vader Sweet Spotz duidelijk een dominante rol in heeft gespeeld. Maddy is een vrij veulen dat graag bij je komt kroelen en aandacht zoekt. Ze is een mooi compact gebouwd merrietje, met ook heel duidelijk zichtbaar en bijzonder het Andreas kruis (niet onderbroken) op haar rug.  Wij hopen dat haar formaat aan de kleine kant zal blijven als ze volgroeid is, net als haar moeder, maar daar heeft het alle schijn van. Het dol zijn op knuffelen en aangehaald willen worden, heeft ze in ieder geval van haar moeder meegekregen. Met haar dikke fluffy winterharen lijkt ze wel op een grappig klein koetje en haar koddige koppie met de grote sproet/vlek op haar neus is om op te eten. Samen met haar half broertje Scott, die ruim een week na haar geboren is, heeft ze spelenderwijs de (weide)wereld en de rest van de kuddefamilie ontdekt. 

 

Pieterhoeve's Rosa Mila is een donker bruin merrietje dat op 28 april 2022 ter wereld komt en de 2e mooie dochter is van Maureen. Wat een prachtige donkere kleur heeft ze! Mila is een super lief ezeltje, dat enerzijds graag aangehaald wil worden en anderzijds ook goed op zichzelf kan zijn. Ze is een beetje bescheiden en een kat-uit-de-boom kijkertje, die geneigd is om haar jongere zusje Lizzy de ruimte te geven om eerder de aandacht te laten opeisen.  Haar moeder Maureen laat haar heel vrij en dit geeft Mila de gelegenheid om veel zelf op onderzoek uit te gaan.

 

Pieterhoeve's Liberty Lizzy is geboren op Bevrijdingsdag, 5 mei 2022; een mooi klein en fijn gebouwd bont-bruin merrietje, dat sprekend op haar moeder Amy lijkt. Lizzy is de jongste van de kudde en denkt vaak dat ze een schoothondje is, zo graag zit ze bij je op schoot. Aangezien ze groeit als kool, zal dat niet lang meer duren, maar tot die tijd genieten we enorm van haar aanhankelijkheid. Ze wordt goed beschermd door haar moeder en begint steeds meer te spelen met haar half zusje Mila, die ruim een week eerder dan zij geboren is. Lizzy is absoluut niet bang aangelegd en bovendien erg vrij en nieuwsgierig; zodra je in de wei komt, rent ze enthousiast achter je aan.

Onze RUINEN:

Pieterhoeve's Midnight Rocco (roepnaam Rocco) is het hengstveulen van Dandi en op 25 juli 2016  precies rond middernacht bij ons geboren. Hij is net als zijn beide ouders wit-bont gekleurd, waarbij hij juist de donkere vlekken van zijn vader GP Oscar Wilde Side heeft. Rocco is het eerstgeboren mini ezelsveulen op de Pieterhoeve en een grote knuffelkont, heel aanhankelijk en rustig en gelijkmatig in zijn karakter.  Hij volgt je vaak overal gezellig op de voet als er in het weiland of de stal schoon gemaakt wordt.  Vooral in Maureen heeft hij zijn soulmate gevonden, maar sinds zij ook druk met haar moederrol is, kan hij ook met zijn vriendje James flink lol trappen en stoeien.  Rocco is mooi klein gebleven en heeft een compacte  bouw; hij is net als alle ezels dol op rollen in het zand of modder, maar met zijn opvallend witbonte voorkomen is hij wel vaak de meest 'smerigst' ogende ezel van de kudde na een flinke rolbeurt. Vanaf april 2017 gaat Rocco als ruin door het leven, zodat hij niet gescheiden van de kudde hoefde te worden.

  

Pieterhoeve's Jambo James (roepnaam James) is qua kleur net als zijn moeder, een bruingrijs mannetje, en geboren op 28 maart 2018 uit de combinatie van Annabelle en Piccolo's Red Rocket.  Inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooie, mannelijke en stoere ezel, maar in zijn eerste 2 jaren vertoefde hij graag in zijn moeders buurt. James is  een prachtig gespierde mini ezel, die ondanks zijn krachtige voorkomen van nature een rustig kereltje is met een lief karakter. Hij knuffelt graag met zijn verzorgers en hangt het liefst met zijn kop op je schouders waarbij hij vooral hoofdhaar zeer interessant vindt.  Nieuwe veulens in de kudde worden altijd vol nieuwsgierigheid door James onthaald, maar ook nog weleens opgejaagd. In Rocco heeft hij zijn speelkameraadje gevonden, het stoeien kan er soms nogal eens wild aan toe gaan, maar ook met zijn half zus Amy en Babs en Josie trekt hij graag op.  Qua spiermassa is James uitgegroeid tot een krachtige volwassen ruin en inmiddels één van de leiders van de kudde. Sinds september 2018 gaat hij gecastreerd door het leven. 

 

VERKOCHT; Pieterhoeve's Scottie Pippen (roepnaam Scott) is een bont hengstveulentje van Dandi, dat op 24 augustus 2021 op klaarlichte dag geboren is. Dit mannetje stond meteen al na zijn geboorte op zijn krachtige lange benen om vervolgens direct achter zijn moeder aan te kunnen lopen, wat ons de aanleiding gaf hem deze passende naam te geven. Scott is witbont, waarbij zijn vlekken (licht)bruin zijn en zijn beide oren een rossige/oranje gloed hebben. Hij heeft alleen rond zijn linkeroog een vlek zitten en heel bijzonder is wel dat zijn ogen tot dusver blauw van kleur zijn gebleven. Scott is een erg lief en nieuwsgierig kereltje, dat samen met zijn halfzusje Maddy de wereld heeft ontdekt. Zijn dagbesteding bestaat vnl. uit lekker spelen, rollebollen in het zand, grazen en achter elkaar aan rennen. Scott is begin mei 2022 gecastreerd en in augustus 2022 verhuisd naar zijn nieuwe eigenaren.