Even voorstellen: 

Onze MERRIES:

Hero's Maureen (roepnaam Maureen) is een donkerbruin grijs gekleurde jonge merrie van 21 juli 2015. Zij is afkomstig van mini ezel stal Hero's met als vader Gardner's Sir Henry en moeder Gardner's Kelsea B. (Faya). Maureen heeft een prachtige, fiere houding en een ranke, gespierde  bouw. Ze is een ondeugende dondersteen en erg nieuwsgierig en leergierig. Ze duwt tegen je aan als ze je aandacht wil en is echt nergens bang voor. Als er iets nieuws te leren valt, of er iets ongewoons gebeurt, is ze haantje de voorste en bovendien wil ze graag voor je 'werken'. Bij de jongere garde was zij al vrij snel en duidelijk de leider, maar dat geldt nu eigenlijk voor de hele kudde waar ze inmiddels de oudste van is. Op 3-jarige leeftijd heeft ze al bij haar eerste keuring de A-merk premie gekregen en een jaar later weer.  Sinds de keuring van augustus 2021 is ze preferent voor het leven en werd ze ook nog eens dag kampioen! Maureen toont nagenoeg alle kenmerken van de perfecte mini ezel; begrijpelijk dat we heel blij met en trots op haar zijn! Op 14 mei 2020 is haar eerste (merrie)veulen bij ons geboren, genaamd Mae Josephine. Maureen moest even wennen aan het moederschap en de daarbij behorende 'verantwoordelijkheid', maar al gauw heeft zij zich ontpopt tot een goede en zorgzame moeder die haar veulen heel vrij laat. Eind april 2022 hebben we wederom een mooi merrie veulen van haar mogen verwelkomen, de donkere Rosa Mila. Haar bloedlijn is prachtig, net als haar nakomelingen. 

 

Pieterhoeve's Happinez Amy (roepnaam Amy) is een witbonte merrie die op 23 april 2018 bij ons geboren is en afkomstig uit de combinatie van Dandi en Piccolo's Red Rocket. De vlekken op haar kop zijn bijna gelijk aan die van haar moeder en opmerkelijk is, is dat haar rechter oog rode wimpers heeft en de linker juist witte. Amy is een eigengereid  en lieve ezel en haar naam Happinez is ontstaan uit het feit dat ze als veulen heerlijk dartel en vrolijk door het leven ging, soms op het onhandige af.  Ze trekt zich niet snel iets aan van haar kuddegenootjes en kan zich ook prima zelf amuseren. Met de komst van de 1 jaar jongere Babs in 2020 heeft ze een vriendin voor het leven gevonden, want vanaf het eerste moment zijn die twee onafscheidelijk. Op 3-jarige leeftijd heeft ze zich ontwikkeld tot een mooie jong volwassen merrie en is ze voor het eerst naar een merrie keuring geweest, waar ze een A-premie kreeg. In het voorjaar van 2021 mocht ze voor het eerst op dek avontuur en op 5 mei 2022 is ze de trotse moeder geworden van Liberty Lizzy, een prachtig merrietje dat sprekend op haar lijkt. We zijn blij dat het moederschap haar zo goed en natuurlijk af gaat en hopen in de toekomst nog meer mooie veulens van haar te krijgen.

 

Babs van 't Nief Geel (roepnaam Babs) is op 27 juni 2019 in België geboren en een dochter van Gardner's Sabrena Kaye en vader Umberto van de Falcoofarm.  Als grote verrassing is zij in mei 2020 bij onze mooie kudde gekomen, waar zij zich al heel snel aanpaste en direct dikke vriendinnen werd met de 1 jaar oudere Amy.  Ze kan nog weleens flink van zich laten horen, want ze heeft een krachtige balk. Babs is een 'mooie rooie' met een lief en zachtaardig karakter; ze vindt het fijn om aangehaald te worden voor een knuffel of een borstelsessie, maar wacht wel geduldig op haar beurt. Ze is wat hoger qua schofthoogte dan haar kuddegenootjes, maar voldoet nog ruim en keurig aan de maten van een mini ezel. Ze staat mooi recht op haar benen en heeft een fiere houding.  Met de andere puber ezels in de wei draaft ze wat af tijdens de dagelijkse dolle kwartiertjes en toen haar vriendin Amy uit logeren was en later moeder werd, heeft ze ook een maatje in de jonge Josie en  ruin James erbij gevonden. We zien dat Babs  nu uitgegroeid is tot een prachtige volwassen merrie waarmee we voornemens hebben om in het voorjaar van 2023 haar voor het eerst te laten dekken door een rooie hengst.

 

Pieterhoeve's Mae Josephine (roepnaam Josie) is geboren op 14 mei 2020 en het eerste veulen van Hero's Maureen; haar vader is LN Foxworthy. Josie is een prachtige en statige  jongedame met mooie verhoudingen, net als haar moeder.  Ze heeft een pittige start gehad bij de geboorte toen haar kersverse moeder eerst niet goed wist wat ze met haar aan moest en haar kennis liet maken met alle hoeken van de stal.  Josie is een dapper ezeltje dat al gauw haar plekje in de groep wist te bemachtigen. Zeker na het vertrek van haar half broertje en speelkameraadje Cooper, heeft ze haar 'vrouwtje' moeten leren staan, omdat bijna ieder kudde-lid zich wel met haar opvoeding bemoeide.  Met de komst van nieuwe veulens in de kudde heeft ze haar plekje als jongste afgestaan, maar blijft ze altijd graag een knuffel halen zodra er mensen in de buurt komen. Iedere ezel heeft wel een voorkeursmaatje, maar Josie kan met iedereen goed opschieten en is een echte allemans vriend(in). We zijn ervan overtuigd dat ze uit zal groeien tot een mooie volwassen merrie. 

 

Pieterhoeve's Sweet Maddy is een bont merrietje dat op 15 augustus 2021 bij ons geboren is. Zij is ons eerste merrieveulentje van Annabel, waar we ontzettend blij mee zijn, mede gezien haar mooie bloedlijn. Maar anderzijds ook omdat dit Annabels allereerste bonte veulen is, waar Maddy's  vader Sweet Spotz duidelijk een dominante rol in heeft gespeeld. Maddy is een vrij veulen dat graag bij je komt kroelen en aandacht zoekt. Ze is mooi compact gebouwd met ook heel duidelijk zichtbaar en bijzonder het Andreas kruis (niet onderbroken) op haar rug.  Wij hopen dat haar formaat aan de kleine kant zal blijven als ze volgroeid is, net als haar moeder, maar daar heeft het alle schijn van. Het dol zijn op knuffelen en aangehaald willen worden, heeft ze in ieder geval van haar moeder meegekregen. Met haar dikke fluffy winterharen lijkt ze wel op een grappig klein koetje en haar koddige koppie met de grote sproet/vlek op haar neus is om op te eten. Samen met haar half broertje Scott, die ruim een week na haar geboren is, heeft ze spelenderwijs de (weide)wereld en de rest van de kuddefamilie ontdekt. Na zijn vertrek moest ze opnieuw haar plekje in de kudde vinden, maar heeft ze al snel aansluiting gevonden bij de nieuwe veulens Mila en Lizzy.

 

Pieterhoeve's Rosa Mila is een donker bruin merrietje dat op 28 april 2022 ter wereld komt en de 2e mooie dochter is van Maureen. Ze heeft een prachtige donkere kleur en opmerkelijk is dat ze geen lichte kringen om haar ogen heeft zoals haar moeder! Mila is een super lief ezeltje, dat enerzijds graag aangehaald wil worden en anderzijds ook goed op zichzelf kan zijn. In het begin was ze een beetje bescheiden en een kat-uit-de-boom kijkertje, die geneigd was om haar jongere halfzusje Lizzy de ruimte te geven om eerder de aandacht te laten opeisen.  Maar naarmate ze ouder en groter wordt, zie je haar zelfvertrouwen toenemen en dat ze zich steeds sterker voelt tussen haar kuddegenootjes en zich meer en meer op de voorgrond dringt. Haar moeder Maureen liet haar al snel heel vrij en dit geeft Mila de gelegenheid om veel zelf op onderzoek uit te gaan. We verwachten dat Mila uit zal groeien tot een prachtige volwassen merrie.

 

Pieterhoeve's Liberty Lizzy is geboren op Bevrijdingsdag, 5 mei 2022; een mooi klein en fijn gebouwd bont-bruin merrietje, dat sprekend op haar moeder Amy lijkt. Lizzy is de jongste van de kudde en denkt vaak dat ze een schoothondje is, zo graag zit ze bij je op schoot. Aangezien ze groeit als kool, zal dat niet lang meer duren, maar tot die tijd genieten we enorm van haar aanhankelijkheid. Ze wordt goed beschermd door haar moeder en begint steeds meer te spelen met haar half zusje Mila, die ruim een week eerder dan zij geboren is. Lizzy is absoluut niet bang aangelegd en bovendien erg vrij en nieuwsgierig; zodra je in de wei komt, rent ze enthousiast achter je aan. Lizzy heeft een prachtig kort en stompig hoofdje en nu ze ouder wordt zien we bepaalde bruine vlekken meer grijs gaan kleuren. We zijn benieuwd hoe deze jongedame verder uit zal groeien.

Onze RUINEN:

Pieterhoeve's Midnight Rocco (roepnaam Rocco) is het hengstveulen van Dandi en op 25 juli 2016  precies rond middernacht bij ons geboren. Hij is net als zijn beide ouders wit-bont gekleurd, waarbij hij juist de donkere vlekken van zijn vader GP Oscar Wilde Side heeft. Rocco is het eerstgeboren mini ezelsveulen op de Pieterhoeve en een grote knuffelkont, heel aanhankelijk en rustig en gelijkmatig in zijn karakter.  Hij volgt je vaak overal gezellig op de voet als er in het weiland of de stal schoon gemaakt wordt.  Vooral in Maureen heeft hij zijn soulmate gevonden, maar sinds zij ook druk met haar moederrol is, kan hij ook met zijn vriendje James flink lol trappen en stoeien en heeft hij in Josie ook een vriendin gevonden.  Rocco is mooi klein gebleven en heeft een compacte  bouw; hij is net als alle ezels dol op rollen in het zand of modder, maar met zijn opvallend witbonte voorkomen is hij wel vaak de meest 'smerigst' ogende ezel van de kudde na een flinke rolbeurt. Vanaf april 2017 gaat Rocco als ruin door het leven, zodat hij gezellig in de kudde kan blijven.

  

Pieterhoeve's Jambo James (roepnaam James) is qua kleur net als zijn moeder, een bruingrijs mannetje, en geboren op 28 maart 2018 uit de combinatie van Annabelle en Piccolo's Red Rocket.  Inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooie, mannelijke en stoere ezel, maar in zijn eerste 2 jaren vertoefde hij graag in zijn moeders buurt. James is  een prachtig gespierde mini ezel, die ondanks zijn krachtige voorkomen van nature een rustig kereltje is met een lief karakter. Hij knuffelt graag met zijn verzorgers en hangt het liefst met zijn kop op je schouders en geeft zijn voorbeen als 'pootje'.  Nieuwe veulens in de kudde worden altijd vol nieuwsgierigheid door James onthaald, maar ook nog weleens opgejaagd. In Rocco heeft hij zijn speelkameraadje gevonden, het stoeien kan er soms nogal eens wild aan toe gaan, maar ook met de rooie Babs en Josie trekt hij graag op.  Qua spiermassa is James uitgegroeid tot een krachtige volwassen ruin en inmiddels één van de leiders van de kudde. Sinds september 2018 gaat hij gecastreerd door het leven. 

 

.